Certificaat van deelname aan het NK legpuzzelen

Nieuw: NK legpuzzelen solo en duo

Dit jaar gaan we voor het eerst een NK legpuzzelen organiseren voor individuele deelnemers en duo's. We zien dat er steeds meer animo is voor een NK en daarom gaan we dit jaar als proef de finale van het NK legpuzzelen uitbreiden met een extra dag. Deze zal plaats vinden op zaterdag 6 april 2024. Kijk hier voor het programma.

Voorrondes

We hebben ervoor gekozen om in de ochtend twee voorrondes te houden en begin van de middag de derde voorronde. Per voorronde plaatsen de beste 3 individuele deelnemers en duo's zich voor de finales welke in de middag gehouden wordt. Het is NIET mogelijk om je zowel solo en als duo in te schrijven omdat de finales op hetzelfde tijdstip plaats vinden.

Voorrondes NK legpuzzelen solo

Bij iedere voorronde zal een Jan van Haasteren puzzel van 500 stukjes gemaakt worden. Uiteraard blijft de afbeelding geheim tot aan het begin van de voorronde. Je hebt maximaal 1 uur de tijd om de puzzel te voltooien. Is de puzzel dan nog niet af, dan zal worden geteld hoeveel stukjes er nog niet zijn aangelegd. Van alle drie de voorrondes gaan de snelste 3 naar de finale. De exacte spelregels volgen later op de website.

Voorrondes NK legpuzzelen duo

Bij iedere voorronde zal een Jan van Haasteren puzzel van 1000 stukjes gemaakt worden. Uiteraard blijft de afbeelding geheim tot aan het begin van de voorronde. Samen heb je maximaal 1,5 uur de tijd om de puzzel te voltooien. Is de puzzel nog niet af, dan zal worden geteld hoeveel stukjes er nog niet zijn aangelegd. Van alle drie de voorrondes gaan de snelste 3 naar de finale.

Inschrijven

Via de nieuwsbrief houden we jullie op de hoogte wanneer er ingeschreven kan worden voor individuele deelname en duo's.

De finale

De finale NK legpuzzelen solo en duo zullen tegelijk plaats vinden. Om 16:00 uur gaan per categorie de beste 9 deelnemers en duo's de strijd aan wie zich kampioen NK legpuzzelen 2024 mag noemen. Er is voldoende ruimte voor bezoekers om de wedstrijd goed te volgen en de finalisten aan te moedigen.

Bezoekers

In tegenstelling tot de finale van zondag kan je deze dag als bezoeker gratis naar binnen. Je kan de puzzelwedstijden van dichtbij volgen en uiteraard is er een verkoopstand van JvH-puzzels. Op zaterdag is er geen fan dag, uiteraard is er wel gelegenheid om wat te drinken en te eten.

Locatie

De finale NK legpuzzelen Solo & Duo wordt op dezelfde locatie gehouden als de finale van zondag. Het adres is: Pasteurweg 60, 2371DW in Roelofarendsveen.

Het exacte programma en meer informatie komt later op de website te staan.